Tweedehands auto leasen

Heeft u een mooie tweedehands auto gezien en wilt u deze graag leasen dan is dit zeker mogelijk. Een tweedehands auto leasen is niet een erg bekende vorm van leasen. Deze vorm van leasen is vooral onbekend doordat er meestal alleen gesproken wordt over het leasen van nieuwe auto’s. De bekendste vorm van tweedehands leasen is het leasen van een auto welke bijvoorbeeld door een bedrijf of particulier is afgeschreven maar eigenlijk nog in prima staat is.Tweedehands leasen is een goede mogelijkheid als u niet de volle mep wilt betalen voor een auto en tevreden kunt zijn met een auto die niet helemaal nieuw is. We vertellen u graag meer over het leasen van een tweedehands auto.

Leasen van occasion

Het leasen van een occasion auto is goed mogelijk. Er wordt gesproken van tweedehands leasen als u een gebruikte auto wilt leasen, of dit nou een gebruikte auto van een particulier of bedrijf is geweest. De auto is echter meestal van een bedrijf geweest, voordeel is dan ook dat deze dus bijna altijd in goede staat is maar toch gebruikt. Dit heeft natuurlijk het financiële voordeel dat de lease kosten per maand goedkoper zullen zijn bij tweedehands leasen van een auto dan als u een gloednieuwe auto least. Vaak wordt er gebruik gemaakt van tweedehands auto leasen als er een kortere periode een auto nodig is of als er een auto nodig is, maar niet de financiële middelen beschikbaar zijn om een nieuwe (lease) auto te leasen. Dan komt het leasen van een occasion wat een stuk goedkoper is goed van pas.

Financial lease

Ook bij het leasen van een tweedehands leaseauto kunt u een financial lease aangaan waarmee u dus aan het einde van de lease eigenaar wordt van de auto. Dit is natuurlijk een aantrekkelijke gedachte. U hoeft na de financial lease van een tweedehands auto niet per se door te gaan naar een ander leasecontract want u hebt de lease auto in uw eigen bezit en kunt deze vervolgens blijven gebruiken.

Tweedehands lease voor wie?

Welke mensen maken gebruik van de mogelijkheid om tweedehands auto’s, busjes of andere voertuigen te leasen? Dit zijn naast grote bedrijven die hier gebruik van maken toch vooral zelfstandige zonder personeel, dus de Zzp’er, als ook MKB bedrijven waar de budgetten, zeker in deze tijden, niet erg ruim zijn. De financial lease is aantrekkelijk voor de zelfstandige ondernemer en ook het feit dat de leaseovereenkomst snel kan worden opgesteld en u in binnen no time in een lease auto kunt rijden is prettig als u snel een auto of voertuig nodig heeft.

Comments are closed.